16 Ocak 2010 Cumartesi

openingceremony2024.rar

merhaba sevgili okur(-lar). demin diren'le konuşuyoruz, istanbul kültür başkenti oldu falan diye, "ya abi," dedik "biz böyle işleri hiç kıvıramıyoruz." hakkaten öyle sanırım ya. düşünsenize bizim ülkenin olimpiyatları falan düzenlediğini. açılış töreni çok komik olmaz mı sizce de?

"merhaba sevgili seyirciler, istanbul 2024 olimpiyatları açılış töreni'ne hoşgeldiniz! dünyanın 200'e yakın ülkesinden gelen sporcular, seyirciler ve üst düzey yöneticiler bu muhteşem törenin bir parçası olmak için atatürk olimpiyat stadı'nda toplandı. ve biz, trt, türkiye tarihinin en önemli spor organizasyonunu 20 gün boyunca sizlerle buluşturucaz! evet, sanırım açılış töreni başlamak üzere."

sahada bir hareketlilik olur, biri bayan, biri erkek iki sunucu bir kürsüdedir. erkek olan konuşur: "istanbul 2024 olimpiyatları açılış töreni'ne hoşgeldiniz!"

alkış kopar, kadın alır mikrofonu: "welcome to the opening ceremony of istanbul 2024 olympic games!" alkış, kıyamet..

"ve şimdi hepinizi ulu önder atatürk ve silah arkadaşları adına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından da istiklal marşı'nı okumaya davet ediyorum." stadın büyük çoğunluğu susar, küçük bir kısım "şehitler ölmez, vatan bölünmez!" diye bağırmadan duramaz. 1 dakika sonra istiklal marşı da okunur. kadın alır mikrofonu, bu sefer erkek olan tercümanlık görevini üstlenmiştir. her cümlede bir değişecektirler.

"şimdi de sayın başbakanımız recep tayyip erdoğan'ı (oha lan hala mı?!) günün anlam ve önemi hakkında konuşması için kürsüye davet ediyorum." alkışlar bilmem neler. uzun ve sıkıcı bi konuşmadan sonra: "başbakanımıza teşekkür ediyoruz. şimdi yurdun dört bir yanından gelen öğrenciler sizlere bir halk oyunları gösterisi sunucak! alkışlıyoruz..."

"halk oyunları ekiplerimize teşekkür ediyoruz!.. şimdi de ankara atatürk ilköğretim okulu 3-c sınıfı öğrencilerinin hazırladığı 'Atatürk' adlı orotoryoyu izliyoruz.."

bu sırada trt spikeri bir atatürk şiiri patlatır, o tok sesiyle:

Atatürk, büyük bir milletin yeniden dirilişidir.
Atatürk, milletine kendini feda eden kişidir.

Atatürk, zor şartlarda mucizeler yaratan adam.
Atatürk, çağın dehası,bir başbuğ, yol, yordam.

"ankara atatürk ilköğretim okulu 3-c sınıfı öğrencilerine teşekkürler.. törenimiz bundan sonra demet akalın, tarkan ve serdar ortaç konserleriyle devam edecektir." stad alkıştan yıkılır tarkan'ı duyunca, adam hala popüler tabii.

bikaç saat sonra trt spikeri: "evet sayın seyirciler konserlerin ardından, ülkeler artık alfabetik sıraya göre sahaya çıkacaklar. ilk olarak angola geliyor. angola bu yıl olimpiyatlara 7 sporcuyla katılıyor... ve evet amerika birleşik devletleri de geldi. abd her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok sporcuyla katılan ülke. tam 45738 sporcuyla katılıyor bu sene amerika takımı olimpiyatlara.... türkiye geliyor, evet! türkiye! işte sporcularımız, işte gurur kaynaklarımız! görüyorsunuz olimpiyat komitesi başkanımız hidayet türkoğlu ve yanında eski şampiyonlarımızdan elvan abeylegesse. ev sahibi olarak selamlıyorlar seyircileri! büyük bir gurur bu sayın seyirciler! korkunç bi şey!"

ülkelerin tamamı geçtikten sonra artık sona gelinmiştir. "evet artık yavaş yavaş sonuna geliyoruz törenin. meşale yakıldıktan sonra 2024 olimpiyatları resmen başlamış olacak sevgili seyirciler! bizden ayrılmayın!"

o sırada sahadaki sunucu: "ve şimdi de olimpiyat meşalesini yakmak için başbakanımız recep tayyip erdoğan, uluslararası olimpiyat komitesi başkanı sergei bubka ve türkiye olimpiyat komitesi başkanı hidayet türkoğlu geliyor." gelmiş geçmiş en tırt şekilde meşale yakıldıktan sonra, son ve coşkulu bir anons yapılır ve stada kolbastı müziği verilir, seyirciler kendinden geçer. sadece türk olanlar kendinden geçer tabi, yabancılar çoktan otelin yolunu tutmuşlardır. "bu ne biçim açılış lan" diye..

teşekkürler türkiye!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder